همانطور که میدانید یکی از مهم ترین پارامتر های تاثیر گزار در کیفیت عصاره گیری قهوه سایز آسیاب قهوه مناسب با روش دم آوری است همچنین هر نوع دم آوری سایز آسیاب مناسب خود را نیازمند است. در این مقاله به طور مختصر ولی بسیار مفید شما را با شناخت سایز قهوه ها به طور عمومی آشنا میکنیم و میگوییم که چه سایزی مناسب چه دم افزار و دم آوری میباشد.
این مقاله برای شماست در صورتی که فرض را بر این میگیریم که شما آسیاب قهوه یا گرایندر نیز خریداری فرموده اید و هم چنین یک دم افزار قهوه دارید که میخواهید قهوه را مناسب برای دم آوری با تجهیزات مورد نظرتان آسیاب کنید و بهترین خروجی را بگیرید و همچنین از دیگر شاخصه های تاثیر گزار مثل کیفیت آب و دمای آب و ریشیو یا میزان و نسبت عصاره گیری هر دم افزار نیز آگاهی دارید.
شناخت انواع سایز آسیاب قهوه مناسب با روش دم آوری
قهوه درشت آسیاب ( Coarse Grind ) :
قهوه های آسیاب شده با سایز درشت معمولاً شبیه به دانههای نمک دریایی هستند و برای روشهای دمآوری مانند فرنچ پرس ( French Press ) یا کلد برو (Cold Brew) یا قهوه دمی مثل بلک کافی، رگیولار و … ایدهآل میباشند. این اندازه دانه به آب اجازه میدهد به سرعت از میان آنها عبور کند و طعمی متعادل ایجاد کند و به همین دلیل عموما روی دمای آب و سرعت ورود و خروج آب و نسبت دم آوری و زمان عصاره گیری بیشتر تمرکز و دقت میشود؛ همچنین به طور کلی در نظر داشته باشید به صورت یک قانون کلی هر چه قدر سایز آسیاب درشت میشود سرعت خروج آب بالاتر میرود و هر چه قدر سایز سابه و پودر قهوه ریز تر میشود سرعت عبور آب کمتر میشود.
قهوه آسیاب شده با سایز متوسط (Medium Grind) :
دانههای آسیاب شده با سایز متوسط، که شبیه به دانه های شکر هستند، برای روشهای دمآوری مانند قطرهای (Drip Coffee) یا کمکس (Chemex) یا کلور یا وی شصت یا اوریگامی یا کالیتا و … مناسباند. این اندازه دانه تعادل خوبی بین زمان استخراج و طعم قهوه ایجاد میکند. که به نسبت قهوه ای نسبتا شفاف با عطر یا آرومای بهتری استخراج میکند.
قهوه ریز آسیاب (Fine Grind) :
پودر قهوه ریز، که شبیه به دانه های شن ساحل هستند، برای روشهایی مانند موکاپات و اسپرسوساز ها استفاده میشوند. این اندازه دانه به دلیل سطح تماس بیشتر با آب، طعمی قوی و غلیظ به قهوه میدهد.
. دانههای بسیار ریز (Extra Fine Grind) :
پودر قهوه بسیار ریز، که شبیه به پودر و آرد هستند، معمولاً برای روشهای سنتی مانند قهوه ترک استفاده میشوند. این اندازه دانه به قهوه بافتی غلیظ و طعمی منحصر به فرد میدهد.
چرا اندازه دانه قهوه مهم است؟
اندازه سایز قهوه آسیاب شده زمان استخراج و طعم نهایی قهوه:
اگر دانهها خیلی درشت باشند، قهوه ممکن است کمرنگ و ضعیف شود. اگر خیلی ریز باشند، قهوه ممکن است تلخ و بیش از حد استخراج شود. بنابراین، انتخاب اندازه مناسب دانه برای روش دمآوری مورد نظر شما ضروری است.
نکاتی برای انتخاب بهترین سایز آسیاب قهوه مناسب با روش دم آوری
روش دمآوری خود را در نظر بگیرید: هر روش دمآوری به اندازه خاصی از دانه نیاز دارد.
از گرایندر ها یا دستگاه های آسیاب با کیفیت استفاده کنید: آسیابکنندههای خوب میتوانند دانهها را به طور یکنواخت آسیاب کنند.
تازه بودن دانه قهوه را فراموش نکنید: دانههای قهوه تازه و تازگی آسیاب شدن آنها درست در لحظه قبل دم آوری همیشه طعم بهتر و کیفیت بیشتری به قهوه نهایی میبخشد.
جمعبندی:
انتخاب سایز مناسب پودر قهوه یکی از مراحل مهم در تهیه یک فنجان قهوه خوشطعم است. با درک تفاوتهای بین انواع سایز پودر و تطبیق آن با روش دمآوری مورد نظر خود، میتوانید تجربه قهوهنوشی خود را به سطح جدیدی برسانید. اگر به دنبال خرید قهوه با کیفیت و تجهیزات حرفهای هستید، به فروشگاه ما سر بزنید و از محصولات متنوع ما دیدن کنید.