اسپرسو ساز همراه, اسپرسو ساز, قهوه

6 نوشیدنی رایج که با اسپرسو سرو میشوند :

نوشیدنی اسپرسو با اسامی و ترکیب مختلف

نوشیدنی اسپرسو با اسامی و ترکیب مختلف:

اسپرسو یه نوع قهوه است که یا با دستگاه های موکاپات ،دستگاه های اسپرسوساز برقی، و هند پرسو هایی مثل مینی پرسو و نانو پرسو و … درست میشود که شما میتونید برای خرید قهوه اسپرسو برای موکاپات یا هر دستگاه دیگری به فروشگاه تخصصی حضوری و اینترنتی قهوه چشم گرد سر بزنید.

ما انواع قهوه های ترکیبی، اسپرسو، فرانسه و … رو برای شما فراهم آوردیم تا شما برای انتخاب قهوه مد نظرتون دچار سردرگمی نشید.

  1. دبل اسپرسو یا اسپرسوی دوبل
  2. لاته یا کافه لاته یا لاته آرت
  3. کاپوچینو
  4. ماکیاتو
  5. آمریکانو یا امریکانو
  6. موکا

    6 نوشیدنی با اسپرسو

     نوشیدنی اسپرسو با اسامی و ترکیب مختلف:

    1- دبل اسپرسو یا اسپرسو دوبل

    برای متوجه شدن فرق این دو باید بدونیم که شات اسپرسو چیه و سپس تفاوت اون ها معلوم تا حدودی معلوم میشه. در زیر شات اسپرسو رو به طور کامل توضیح دادیم.

    سینگل شات :

    سینگل شات 1 اونس اسپرسو است، که معمولا حجمی برابر با 30 میلی لیتر دارد. که باید 7 گرم دونه ی قهوه برای تهیه آن آسیاب کنیم.

    لانگو :

    1.5 شات اسپرسو است. که معمولا حجمی برابر با 45 میلی لیتر داره . لانگو شات در ایران تو منو کافی شاپ ها حضور نداره اما اگر از باریستا ها درخواست کنید می تونن براتون تهیه کنن.

    دبل شات :

    برای تهیه دبل اسپرسو باید از دو برابر قهوه آسیاب شده (رست شده) در پرتافیلتر استفاده بشه. و حجم آن به 60 میلی لیتر میرسه. 14 الی 20 گرم قهوه رو باید برای تهیه دبل اسپرسو آسیاب نمود و با بسکت دبل اسپرسو اون رو تهیه کرد.

     اسپرسو معمولا به دو صورت سینگل و دبل اسپرسو سرو می‌شه. یک شات اسپرسو (اسپرسو سینگل) حاوی 20 الی 30 میلی لیتر اسپرسو هست در حالی که حجم اسپرسو دبل (دو شات اسپرسو) 30 الی 40 میلی‌لیتره. پس همونطوری که از اسمش معلومه دبل اسپرسو از دوشات اسپرسو تشکیل شده. در نتیجه، فرق اسپرسو سینگل و دبل فقط توی مقدار اوناست.

    زمانی که ۷ گرم پودر اسپرسو در سبد پرتا فیلتر دستگاه اسپرسوساز بریزید می تونید از اون یک شات اسپرسو سینگل یا تک شات به اندازه 14 تا 15 میلی لیتر بگیرید اما اگر از ۱۴ گرم پودر اسپرسو استفاده کنید در پایان می تونید بین 28 تا 30 میلی لیتر استخراج کنید.

    نکته دیگه اینکه در دستگاه های خونگی وبسکت های تحت فشار ، برای ریختن ۷ گرم پودر قهوه از پرتا فیلتر با سبد کوچیکتر و ۱۴ گرم پودر قهوه از پرتا فیلتر با سبد بزرگتر استفاده میشه.

    نوشیدنی های پایه اسپرسو | آرت کافی

    نوشیدنی اسپرسو با اسامی و ترکیب مختلف

    2- لاته :

    لاته یا کافه لاته از نوشیدنی های پایه اسپرسو هست. یه لاته ی معمولی با شش تا هشت اونس شیر فوم‌گیری شده و یک شات اسپرسو ساخته می شه. لاته‌های بزرگتر اغلب با دبل اسپرسو تهیه میشن. لاته، کاپوچینو و کارامل ماکیاتو تقریبا شبیه هم هستن اما تفاوت‌هایی هم دارن.

    البته باید بدونید که برای آیس لاته فقط شیر سرد و اسپرسو و یخ استفاده می‌شه. برای یکدست شدن می‌تونید یخ رو مخلوط (blend) کنید. می‌تونید ایا سیروپ ز شکر هم برای افزایش طعم استفاده کنید.

    به چه روش بدون دستگاه اسپرسوساز لاته درست کنیم؟

    موادی که لازم داریم :

    • اسپرسو
    • مقداری شیر ترجیحا پر چرب
    • پودر کاکائو برای تزیین لاته
    • یه فنجون ترجیحا 360 سی سی
    • ظرف دردار یا فوم میکر دستی یا همزن برقی یا فرنچ پرس
    • پیچر ، قاشق ، قلم آرت

    1.تهیه اسپرسو : با توجه به مطالبی که قبلا ارائه شده با عصاره گیری یک دبل اسپرسو در فنجان شروع می‌کنیم.

    2. فوم گیری شیر : شیر رو داخل یک ظرف دردار بریزید. دقت کنید بیشتر از نصف ظرف پر نشه. حالا در ظرف رو محکم ببندید و ظرف رو تکون بدید. این کار رو اونقدر ادامه بدید تا حجم شیر دو برابر بشه. این کار 30 تا 60 ثانیه طول می‌کشه.

    با همزن شیر گرم شده را همزن بزنید ؛ یا شیر را داخل فوم میکر استیل بریزید و با ده الی 15 بار استفاده از آن به راحتی یک فوم ایده آل بگیرید و به اسپرسو اضافه کنید ؛ یا با استفاده از فرنچ پرس همین فرآیند را تکرار نمایید.

    3. اضافه کردن شیر به اسپرسو: حالا شیر گرم رو توسط پیچر به فنجون اسپرسو اضافه کنید. با یک قاشق بزرگ یا هر وسیله ای که میدونید از ورود فوم شیر (کف شیر) به داخل فنجان جلوگیری کنید.

    4. اضافه کردن فوم: در نهایت هر مقدار که دوست دارید کف شیر رو با قاشق به فنجون اضافه کنید.

    5. گارنیش یا تزیین: با پاشیدن پودر کاکائو روی فنجون کار رو تموم شده بدونید.

    نوشیدنی اسپرسو با اسامی و ترکیب مختلف:

    3- کاپوچینو :

    کاپوچینو از جمله نوشیدنی های پایه اسپرسو هستش که تقریبا مانند لاته است با این تفاوت که مقدار کمتری شیر داره و کف شیر بیشتری روی آن تشکیل شده. معمولا روی کاپوچینو رو با پودر شکلات می پوشونن.البته اگر آرت زدن بلد باشید میتونید روی لاته ، کاپو و برخی دیگر از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو آرت بزنید.

    شما برای تهیه یک فنجون کاپوچینو به موارد زیر احتیاج دارید:

    1.پودر قهوه برای عصاره گیری اسپرسو

    2.شیر 

    3.شکر یا سیروپ در صورت دلخواه

    4.فنجان 220 سی سی

    اول : در اولین اقدام، آب را درون مخزن آب اسپرسو ساز بریزید و اونو جای خودش بگذارید. سپس به سراغ قهوه برید و بعد به مقداری که لازم دارید، شات قهوه را پر کنید و پودر را فشرده کنید. حالا دستگاه را به کار بندازید تا اسپرسوی شما حاضر شود.

    دوم : در این مرحله، شما باید فوم لازم برای کاپوچینو را حاضر کنید. شیر رابه مثال توضیحات داده شده در قسمت توضیحات لاته گرم کنید و از آن فوم بگیرید که میتونید اندکی بیشتر از لاته ازآن فوم بگیرید.

    معمولا دستگاه‌های اسپرسو ساز یک ظرف فلزی { پیچر } مخصوص برای کف‌سازی به همراه دارند. شما می‌تونید از این ظرف استفاده کنید. بر روی دستگاه قهوه‌ساز شیر و یا لوله‌ای برای بخار داغ تعبیه شده است. { نازل بخار یا استیم وند }

    ظرف حاوی شیر را زیر لوله یا شیر بخار داغ بگیرید و این قسمت دستگاه را فعال کنید. در شروع کار ممکن است که فوم ظاهر مدنظر را نداشته باشه، اما با گذشت زمان، فرم درستی به خودش میگیرد و نکته حائز اهمیت در فوم گیری مناسب این است که سعی کنید در هنگام داغ شدن و فوم گیری در شیر شما گردش و چرخش اتفاق بیفتد تا فوم شما به اصطلاح مخملی ، بدون حباب یا خیس باشد.

    سوم : در مرحله سوم درست کردن کاپوچینو با دستگاه، کافیه که اسپرسو را درون فنجون ریخته و بعد از اون فوم شیر و خود شیر را بر روی آن بریزید. فراموش نکنید که مقدار دلخواه شکر یا سیروپ هم میتوانید به این نوشیدنی اضافه کنید.

    4- ماکیاتو :

    این نوشیدنی دو مدل سرو میشود :

    4.1- ماکیاتویی که فقط ترکیب دبل اسپرسو و فوم شیر است.

    4.2- ماکیاتویی که دقیقا لاته است اما با فوم بیشتر از لاته.

    5- آمریکانو :

    یکی دیگه از نوشیدنی های با پایه اسپرسو آمریکانو هستش که این نوشیدنی دوس داشتنی از اضافه کردن آب داغ به یه شات اسپرسو به دست میاد.

    نکته ی جالب اینکه این نوع از قهوه توی جنگ جهانی دوم توسط سربازای آمریکایی ابداع شد که نمیتونستن طعم تند و قوی اسپرسو رو تحمل کنن و همچنین به دنبال کافئین قهوه بودند ولی با دمایی بالاتر و داغ تر.

    6- موکا :

    این هم از اضافه کردن مقداری شکلات آب شده یا سیروپ و بعد اون شیر به یه شات اسپرسو به دست می آید. روی اون نیز پوشیده از کف شیر و پودر شکلاته. راستی میدونستید موکا از محبوب ترین مشتقات اسپرسو هستش؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *